lennart

Braanker Logistics: ook dé expediteur voor lucht- en zeevracht

Braanker Logistics is een van de grootste logistieke dienstverleners in de regio en vanwege de tachtig vrachtwagens die zij hebben rijden vooral zichtbaar in het wegtransport. Maar het bedrijf is veel meer dan dat. De allround diensten strekken zich bijvoorbeeld ook uit tot de lucht- en zeevracht.

lennart

“Klanten kunnen bij ons terecht voor het totaalpakket,” legt Lennart Koudijzer uit. “Voor douanezaken en het gehele transport over de weg, door de lucht en op zee kan men op ons vertrouwen. En indien gewenst denken wij al met de klant mee in het voortraject. Dat resulteert vaak in kostenbesparing en een efficiëntere, groenere manier van werken. Volgens Koudijzer hoeven bedrijven zich totaal niet bezwaard te voelen om al in een vroeg stadium bij Braanker aan te kloppen. “Wij zijn tenslotte een partner in het hele verhaal. Als wij van a tot z bij het proces van een klant betrokken zijn, is de kans op vervelende verrassingen miniem. Want er kan nogal wat misgaan: grote kisten zonder hijsogen, slechte verpakkingen, net iets te brede kisten, ongelukkige eisen in een Letter of Credit en ga zo maar door. Ik merk gelukkig wel dat klanten steeds minder schromen al vroeg bij ons aan de bel te trekken. En dat is wel zo fijn, want het scheelt een hoop onnodig oponthoud en zorgt voor kostenreductie.”

Leerbedrijf
Het team wat zich binnen Braanker heeft geconcentreerd op de lucht- en zeevracht bestaat momenteel uit vijf medewerkers. Voor elk logistiek probleem bieden zij de meest praktische oplossing. “Braanker Logistics is bovendien een erkend leerbedrijf. Studenten van het Scheepvaart en Transport College bieden wij met enige regelmaat een stageplek. Zij krijgen bij ons de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen en te ervaren hoe één en ander in de praktijk werkt.”

Allround
Met een wereldwijd agentennetwerk weet Braanker als geen ander wat de ontwikkelingen in de markt zijn. Koudijzer brengt regelmatig een bezoek aan Azië en Amerika, om te signaleren hoe de stand van zaken daar is. “Net na de aardbeving en tsunami in Japan kregen wij van klanten daar de vraag of er speciale reddingsvoertuigen gestuurd konden worden. Per vliegtuig hebben we vervolgens binnen zeer korte tijd de units daarheen gestuurd.” Het geeft aan hoe ver het werkveld van Braanker zich uitstrekt en dat er allesbehalve een 9-tot-5-mentaliteit heerst. Naast een internationale speler op de markt, profi leert Braanker zich als een allround expediteursbedrijf, waar kostenreductie voor de klant en groen ondernemen enkele kernbegrippen zijn. “Veel glas voor de tuinbouw importeren wij vanuit het Verre Oosten. Dit laten wij afhalen in India, waarna het in onze loodsen wordt opgeslagen. Die, in dit geval 40 containers passen wij vervolgens in 25 vrachtwagens voor transport richting Zwitserland. Het vergt enig douane technisch inzicht en gepuzzel qua toegestane gewichten per auto, maar deze manier is wel milieubewust en prijstechnisch voordeliger. Immers we spreken hier over een reductie van 15 vrachtwagens voor dit traject.”

Binnen de dynamische expeditiebranche beweegt Braanker volop mee. “Begin volgend jaar gaan we weer bouwen, we krijgen dan de beschikking over een extra 7000 m2 aan onder andere
douane-, koel- en multipurpose loodsen met bovenloopkranen. We houden het liefst alles zo veel mogelijk in eigen hand.”