Brian Ooijen, gesponsord door Braanker Logistics

De door Braanker Logistics gesteunde rijder in gevecht met rijders

Uitgegeven door Bas Kaligis • http://www.racexpress.nl/ • 1 november 2014 

Redeker Motosport brengt zijn ervaring over op nieuwe generatie karters 

Redeker Motorsport is een begrip in de kartsport. De voormalig Europees kampioen karting brengt zijn know-how over op de nieuwe generatie karters. De resultaten mogen er dan ook zijn. Mike van Vugten won in de klasse Micro Max, terwijl Michael Pen weer optimaal scoorde bij de Olympische klasse. Ook was de prestatie van Brian Ooijen opvallend. Met name de laatste race was hij in gevecht met de Europese topper Richard Verschoor.

Brian Ooijen, gesponsord door Braanker Logistics

Brian Ooijen, gesponsord door Braanker Logistics

Brian Ooijen kende een super weekend. Na wat tegenslag in de eerste race, herstelde de 12-jarige Ooijen zich in race 2 met een keurige achtste positie. In race 3 reed hij de sterren van de hemel. Zo was de door Braanker Logistics gesteunde rijder in gevecht met rijders als Vice-Europees kampioen Richard Verschoor. Brian kon met een verdiende vijfde plaats mer dan tevreden zijn. Alle trainingen met teambaas Pierre Redeker wierpen zijn vruchten af.

“Na drie jaar succesvol deelgenomen te hebben aan het NK 4takt karting, met als resultaat het vice-kampioenschap bij zowel de Honda Cadets als de RK1 Junioren, werd dit jaar gekozen voor deelname aan het zeer competitieve Rotax Max Junioren kampioenschap bij de Chrono”, legde Brian uit. “Een behoorlijk lastige overstap, maar na de Racing Days begon het vertrouwen bij mij meer en meer te groeien.”

Met de juiste spirit werd begonnen aan de vrije trainingen voor NK 7 in Berghem. De verschillen met de top werden langzaam iets kleiner en het vertrouwen weer iets groter. “Pierre Redeker zegt altijd dat ik het echt wel aan kan, maar dat ik daar ook zelf in moet geloven. Na de achtste plaats in race twee ging ik dan ook race drie in met een heel goed gevoel. Na een mooie inhaalactie op Richard Verschoor, ik zag Pierre aangeven dat ik gelijk moest aanvallen toen ik naar Richard was toe gereden. Ik lag zelfs even derde, maar door het enige foutje in de race viel ik helaas terug naar P5. Maar met de 2e snelste raceronde ben ik toch erg tevreden! Ik wil mijn sponsor Braanker Logistics en begeleider en tuner Pierre Redeker bedanken voor de steun en hun vertrouwen.”

Mike van Vugten Z6O7965VSA

Ook Mike van Vugt deed het super. De karter uit de stal van Redeker Motorsport won bij de jongste talentjes. Zijn broertje Dave deed weer veel waardevolle ervaring op en komt eraan. Hij werd zevende bij de rookies. De Van Vugtjes blikken terug:
“Na een aantal goede trainingsdagen vooraf waren we vol goede moed naar Berghem afgereisd. Vrijdag lekker gereden. Het weer was super, dus we waren klaar voor de zevende NK wedstrijd. Zaterdagochtend om 10 uur mochten we de baan op en hebben geprobeerd een goede afstelling te vinden. Om 17 uur was de kwalificatie. Mike had moeite om een snelle tijd neer te zetten maar in de laatste ronden kwam het goed en zette hij de tweede tijd neer. Hij was dan ook helemaal blij. De spullen gauw opgeruimd laat de zondag maar komen!”

“Zondagochtend werden we al vroeg wakker door de regen! Help… daar hadden we niet op gerekend hoe moest dat nu met de afstelling? Vroeg uit bed er moest nog even gesleuteld worden voordat we om 9 uur konden starten. Het regende niet hard maar het had wel een hele nacht al zacht geregend en de baan was dan ook behoorlijk nat. Toch maar even raad vragen aan Pierre Redeker en Mike Koene, de regenbanden gauw om velg gelegd. Het maakte Mike allemaal niks uit hij had er zin in regen of niet!”

“We waren de rookie wisselbeker vergeten(!) dus Mike had 1opdracht en dat was winnen, dus daar ging hij voor! De eerste race, iedereen stond op regenbanden, Mike startte vanaf 2e plek Janno Versluis stond op pole, Mike pakte al gauw de 1e plek bij de start, dat kon hij helaas niet volhouden en Justin Polman kwam hem voorbij. Mike finishte als tweede. De tweede race stond bijna iedereen op regenbanden alleen Ralph Winkel stond op sliks, het begon al iets op te drogen en hij durfde de gok te nemen. Mike vertrok weer vanaf de 2e plek en pakte wederom pole bij de start, dát startten zit wel goed, en dit keer gaf hij de eerste plaats niet meer uit handen en finishte dan ook als eerste.”

“In Race 3 ging Mike weer als een kogel weg maar werd uiteindelijk door Justin Polman weer ingehaald en kon helaas er niet meer voorbij. Al met al een mooi weekend en hadden wij een hele blije Mike en konden wij de beker, die inmiddels door familie gebracht was, weer mee naar huis nemen! Redeker Motorsport, Mike Koene, Van Vugt Verkeersopleidingen en de Band uitzendbureau bedankt voor jullie hulp en support!”

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>